CEO

Beneficiar asociat al proiectului, initial SC Complexul Energetic Turceni (2011-2012), în prezent S.C. Complexul Energetic Oltenia SA – Sucursala Electrocentrale Turceni  a fost înfiinţat în baza Hotărârii Guvernului Romaniei nr. 1024/2011 privind unele măsuri de reorganizare a producătorilor de energie electrică de sub autoritatea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, prin fuziunea prin contopire a Societăţii Comerciale Complexul Energetic Craiova S.A., Societăţii Comerciale Complexul Energetic Rovinari S.A., Societăţii Comerciale Complexul Energetic Turceni S.A., Societatii Nationale a Lignitului Oltenia S.A.

Sucursala Electrocentrale Turceni deține șase grupuri termoenergetice cu o capacitate instalata totală de 1980 MW folosind cărbunele ca principal combustibil. Cenușa zburătoare este recuperata după electrofiltre și valorificata integral, iar zgura și cenușa de pat căzut sunt transportate hidraulic (diluție cu apa 1:10) folosind pompele centrifuge în serie, în depozite speciale (o arie naturala închisă cu diguri impermeabile). CEO – Sucursala Electrocentrale Turceni are doua depozite: unul primar (240 ha, 3 compartimente) și un depozit de rezerva (175 ha, 5 compartimente) cu o capacitate totala de stocare de aprox. 56 mil. m3. Ambele depozite dețin aprobările necesare pentru mediu. Datorită impactului asupra mediului determinat de generarea deșeurilor (gaze cu efect de sera, cenușa zburătoare, cenușa de pat căzut și zgura), CEO -Sucursala Electrocentrale Turceni este interesata de respectarea reglementarilor de mediu. In actualul consortiu, CEO-Sucursala Electrocentrale Turceni detine experienta in managementul deseurilor de termocentrala si este interesat sa gaseasca si sa aplice solutiile rezultate din implementarea proiectului. Din acest punct de vedere, CEO-Sucursala Electrocentrale Turceni este beneficiar asociat si partener interesat in acelasi timp.

CEO – Sucursala Electrocentrale Turceni este responsabila pentru: (i) Cartografierea distribuţiei cenuşilor zburătoare în locațiile stabilite, selectarea şi analiza probelor la furnizor şi la utilizatorul final; (ii) Contribuții la elaborarea tehnologiilor cadru de procesare a deşeurilor; (iii) Contribuții la finalizarea elaborării fluxului de procesare a deşeurilor; (iv) Contribuţii la dezvoltarea de noi materiale compozite pentru materiale de constructii (procesarea preliminară la rece /la cald si obținerea unor loturi experimentale).

www.cenoltenia.ro